Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
1 kg
cebula
3 szt
koncentrat pomidorowy
5 łyżek
wino wytrawne
2 szklanki
mąka
2 łyżki
estragon
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
bazylia
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
smalec
2 łyżki
czosnek ząbki
5 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, posypać bazylią i estragonem. Ułożyć jeden kawałek na drugim i pozostawić w chłodnym miejscu na 2h. Następnie mięso oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu, przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, skropić wodą, podlać połową wina i udusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek i resztę wina. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 07.04.2013 08:52
uwielbiam takie zrazy
Karolcia12 12.07.2011 19:29
uwielbiam to danie
mehia 28.02.2011 21:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak