Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,rozwałkować na cienki placek i wyciąć 10 krążków mniejszych i 10 krążków większych(wielkością dopasowane do foremek).
Farsz:
3/4 odcedzonej fasoli zmiksować na krem,resztę odłożyć.Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle .Do zmiksowanej fasoli dodać,marchewkę,cebulę i fasolę w całości ,doprawić na pikantnie .
Foremki do babeczek wysmarować tłuszczem i wykleić większymi krążkami,napełnić farszem i przykryć pozostałymi krążkami,lekko dociskając brzegi.
Pieczemy na złoty kolor w temp.180-190min około 30-35 min.
Jak ostygną delikatnie wyciągamy z foremek i podajemy z czerwonym barszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawy farsz:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ale świetny pomysł!! Super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !