Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos czosnkowy na bulionie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
6-7 ząbków
bulion
1 szkl
żółtko jajek
2 szt
ocet winny
2 łyżki
musztarda
2 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy na bulionie

Bulion podgrzać, dodać przeciśnięty czosnek, musztardę i ocet - wymieszać. Zagotować i zdjąć z ognia.
Żółtka roztrzepać w garnuszku z 2-3 łyżkami bulionu, a następnie wlać do garnka i mieszając chwilę podgrzewać nie dopuszczając do zagotowania.
Doprawić pieprzem, solą i cukrem.

Można podawać do ryb i pieczeni z baraniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak