Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

cyganski bigos

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
0.5 kg
cebula biała
2 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
żółtko jajek
2 szt
pieczarki
0.5 kg
cebula
0.5 kg
slik ogorkow
1 szt
keczup pikantny
1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
oregano
do smaku
Sklep Prymat
papryka
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: cyganski bigos

Przygotować klopsiki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na oleju. Mięso mielone wyłożyć na miskę, dodać cebulę, żółtka, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować małe klopsiki - 2 cm, nie trzeba dodawać bułki tartej. Klopsiki usmażyć jak zrazy.
Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Świeżą paprykę oczyścić, umyć., pokroić w plasterki. Jeśli używamy papryki konserwowej - odsączyć ją i pokroić w kostkę. Ogórki odsączyć, pokroić w talarki. Paprykę i ogórki lekko podsmażyć.
Wszystkie składniki wrzucić do głebokiego rondla, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią. Na koniec dodać keczup i dokładnie wymieszać
pysznosci:)))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.12.2011 18:45
proste i smaczne świetny przepis
klaudusia198888 04.01.2011 09:22
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak