Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach. Po ugotowaniu obrać, zmielić w maszynce do mięsa. Ser zetrzeć na tarce o małych otworach. Ziemniaki, mąkę, jajka, ser wymieszać, dodać sól i pieprz. Zagnieść ciasto, uformować wałek, kroić ukośne kopytka obtaczając w mace. Gotować partiami we wrzącej, osolonej wodzie. Podawać polane stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    takich jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    oooo nigdy nie jadłam takich :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !