Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne posmarować olejem, w nim poukładać ugotowane udka z kurczaka. Obłożyć obgotowanym i podzielonym na różyczki kalafiorem i zielonym groszkiem. Masło stopić, wymieszać z mąką, dodać mleko, wymieszać. Zagotować ciągle mieszając, odstawić i wymieszać z żółtkami, przyprawić solą i pieprzem. Udka zalać sosem, posypać serem, wstawić do nagrzanego piekarnik, zapiec lekko rumieniąc. Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne jedzonko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !