Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
1 szt
cebula
1/4 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oregano
szczypta
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
tłuszcz
do smażenia
grzyby
50 świeże lub mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

Cebulę pokroić w kostkę, grzyby świeże obgotować mrożone rozmrozić i razem z cebulką przyrumienić na tłuszczu.. Jajka wybić w miseczkę dodać sól pieprz i oregano po czym rozmącić. Na patelni równomiernie rozsunąć przysmażone grzybki i cebulę. Zalać jajkami i pozwolić by wszystko się ścięło, Odwrócić na drugą strone i lekko przyrumienić. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 10.06.2011 23:29
jak zawsze dobry
kotlet 10.06.2011 23:29
jak zawsze dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak