Sposób przygotowania

Kapustę umyć i poszatkować - włożyć do garnka, posypać kucharkiem, dodać boczek zalać wodą i gotować na średnim ogniu ok 30 min.
Pomidory umyć - można je sparzyć wodą i obrać skórkę - pokroić na ćwiartki.
Kiedy kapusta zrobi się bardziej miekka wrzucić pokrojone pomidory i dalej gotować (ok. 10 min aż pomidory się rozlecą).
Dodać przecier pomidorowy, posłodzić i dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na rozgrzany tłuszcz wysypać mąkę pszenną i przygotować zasmażkę.
Zasmażkę należy przełożyć do garnka z kapustą energicznie mieszając - tak, żeby z zasmażki nie zrobiły się grudki.
Zagotować i smacznego :) przepyszne z ziemniaczkami

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !