Sposób przygotowania

Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękkości w tej samej wodzie, a gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczyścić, umyć, pokroić w kawałki, obrumienić na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrojoną cebulę, skropić rosołem i udusić pod przykryciem. Do na wpół uduszonego mięsa dodać pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek, goździki, liście laurowe i wlać pozostały rosół. Udusić do miękkości, wymieszać z fasolą. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale bym zjadła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !