Sposób przygotowania

Z masła i maki zrobić rumiana zasmażkę i rozprowadzić ja zimnym wywarem z ryby,wymieszać i zagotować.
Na suchej patelni zrumienić cukier,rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do sosu.Sos ponownie zagotować dodać rodzynki i migdały.Doprawić solą i sokiem z cytryny.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nigdy takiego nie robiłam;)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Nie ma to jak polski , chociaz szary...
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Dobry-bo polski:):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zgadzam się, warto sięgać do tradycyjnych przepisów. Napisz, proszę do czego podajesz ten sos, bo dla mnie ten sos to nowość.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wywar z ryby można zastąpić wywarem mięsnym?
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja ten sos robię tylko do ryby a zwłaszcza do karpia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Do ryby-rewelacyjny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny sosik
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy ma skład
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    oo,takiego jeszcze nie jadłem ,ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !