Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
1 szt bez skórki
cebula
0,5 szt
marchewka
1 szt
ziemniaki
3 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
szczypta
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
szczypta
Sklep Prymat
ziele angielskie
3-4 szt
Sklep Prymat
natka pietruszki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
odrobina
soczewica czerwona
100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy

Do garnka włożyć oczyszczone udko zalać ok 1,5 l wody, zagotować, dodać soczewicę marchewkę i przyprawy, gotować ok 20 min. Wyjąć udko, mięso oddzielić od kości, i dodać do zupy, dodać tez pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 10.12.2010 18:30
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak