Sposób przygotowania

mięso myjemy i kroimy na plastry ok 2 cm, każdy plaster rozbijamy przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, jedną stronę smarujemy musztardą, układamy na każdy plaster mięsa po kawałku ogórka kiszonego, cebuli, słoniny, wszystko zawijamy i zawijamy nitką lub wykałaczkami. Każdego zraza obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony, jak mięso jest zarumienione to zalewamy wszystko gorąco wodę , por, pieczarki i marchewkę trzemy na grubej tarce i dodajemy do sosu. Mięso z warzywami dusimy ok 1 godziny, 20 min. przed końcem dodajemy kromkę chleba zrazowego, żeby sos był gęściejszy. Na koniec robimy zasmażkę i dodajemy do sosu


Zrazy podajemy z ziemniakami i surówką z buraków


Życzę smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !