Sposób przygotowania

W moździerzu ucieramy jałowiec raz z cząbrem. Dodajemy olej, mieszamy i mamy gotową marynatę. Udka (mogą też być skrzydełka) nacieramy solą następnie zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Na rozgrzanej patelni smażymy udka (skrzydełka) wraz z marynatą z dwóch stron na rumiano. Odlewamy część tłuszczu (będzie tego sporo ze skórki kaczki), zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie lekko odchodzić do kości (ok. 40 min). Pod koniec sos zaciągamy mąką jeśli nie posiada odpowiedniej konsystencji i gotowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Każda postać kaczki ma u mnie5+
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nigdy nie używałam cząberu ciekawa jestem jak smakuje ta kaczusia w takiej oprawie;)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo ciekawe:) podoba mi sie ten przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    również jestem ciekawa i chętna spróbować smaku tego kurczaka
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    brzmi świetnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To musi świetnie smakować !
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Kaczki głośne dziś się stały, w naszej kuchni zamieszkały, i choć o nich zle mówimy, często pieczeń z nich robimy...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dobrego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    brzmi nieźle
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !