Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w paski, posypać przyprawą do ziemniaków.
Odstawić na kilka minut.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojone ziemniaki i usmażyć.
Wyjąć na papier aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Frytki przełożyć na talerze.
Kapustę kiszoną przełożyć do miseczki wyciskając sok, dodać odrobinę cukru i oliwy, wymieszać, położyć obok frytek.
Serwować z sosem słodko - pikantnym z chili.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    nie jadłam jeszcze frytek z kapustą kiszoną
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !