Sposób przygotowania

Filety rybne opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić i popieprzyć.
Jajka rozkłócić. Rybę panierować w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.
Usmażone ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Cebule i pieczarki usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wyłożyć na rybę.
Jabłko umyć i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na pieczarkach.
Na jabłka wyłożyć ser żółty wymieszany ze śmietaną.
Piec w nagrzanym piekarniku około 30 min. temperaturze 180°C.
Podawać z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !