Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczek ze sliwkami opiekany

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek
10 plasterków
śliwki suszone
10 szt
olej
2 łyżki
kminek
1 łyzka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek ze sliwkami opiekany

śliwki namoczyć na kilka godzin, osączyć z wody, wypestkować. Do środka każdej śliwki, włożyć troszkę kminku. Wbić na wykałaczkę owinąć dokładnie plastrem boczku. Obsmażyć szybko z każdej strony na silnie rozgrzanym oleju. Podawać odrazu po usmażeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak