Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pascha

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały
1 kg
żółtko jajek
6
masło
250g
cukier
250g
śmietana 30%
250ml
laska wanilii
1
migdały
100g
kandyzowana skórka pomarańczow
50g

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Żółtka ucieramy z cukrem na jednolitą masę. Dodajemy smietanę i całość ucieramy nad parą do uzyskania piankowej konsystencji. Masło ucieramy na pulchną masę, kolejno dodając ser przetarty przez sito, przygotowaną uprzednio masę, posiekana laskę wanilii, rodzynki, migdały, skórke pomarańczową i cukier waniliowy. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do formy do pieczenia babki wyłożonej ścieraczką lub gazą. Paschę pozostawiamy w lodówce na co najmniej 12 godzin. Kiedy stężeje =, odwracamy naczynie do góry dnem i wyjmujemy paschę. Dekorujemy konfiturami, polewą czekoladową lub bakaliami. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 10.12.2010 16:44
smaczna
iga2 07.12.2010 10:51
lubie
magical66 07.12.2010 10:24
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak