Sposób przygotowania

Chałkę kroimy na kromki i układamy na dnie głębokiej misy. Następnie posypujemy je lekko cukrem oraz rozdrobnionymi migdałami, orzechami i rodzynkami. Cukier mieszamy z mlekiem i doprowadzamy do wrzenia. Do gorącego mleka dodajemy zmielony mak i jeszcze raz gotujemy. Gdy lekko przestygnie, zalewamy tym poukładaną w misce chałkę tak, aby cała warstwa nasiąknęła masą makową. Ułóż następna warstwę chałki i znów zalej masą makową. Wstaw do lodówki na całą dobę. Gotowe!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    magical66

    slaska podrawka
  • 5
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubie
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    coś po śląsku ok

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !