Sposób przygotowania

Umyte mięso pokroić w paski, oprószyć mąką i papryką, podsmażyć na połowie tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, oprószyć solą pieprzem i imbirem, dusić pod przykryciem około 20 minut. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do duszącego się mięsa i dodać pozostały tłuszcz. Dusić do miękkości, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. podawać z kopytkami lub kluskami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    musze spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajne :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !