Sposób przygotowania

Mleko zagotować z rozgniecionym czosnkiem i ostudzić. Przesianą mąkę połączyć z majerankiem, szczyptą soli i pieprzu oraz drożdżami. Dodać jajko,miód(łyżeczkę lub 2),oliwę i mleko. Zagnieść ciasto(w razie potrzeby dodać mąkę,ciasto jednak powinno być delikatne i plastyczne).Odstawić w ciepłe miejsce na h. Formować bułeczki, posmarować żółtkiem i zapiec w 200stopniach ok25min (na najwyższej półce piekarnika). W trakcie pieczenia podlać odrobiną stopionego masła. Proporce na 6małych bułeczek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wyśmienite, tylko mało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !