Sposób przygotowania

Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam z dodatkiem cukru pudru. Następnie do ubitych białek dodaję mąke, proszek do pieczenia, wodę i 3 żółtka. Ciasto wlewam do formy ( 40x 25 cm, lub jakaś bardzo szeroka forma)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 18 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu biszkopta od razu wyjmuje go z formy(łapiąc za papier do pieczenia). Odrywam papier i roluje biszkopt za pomocą ściereczki. W takiej pozycji zostawiam zrolowany biszkopt, aby ostygł. W międzyczasie przyrządzam budyń dodając trochę mniej mleka, niż na opakowaniu. Gdy rolada ostygnie delikatnie ją rozwijam i smaruje dżemem z czarnych porzeczek i przestudzonym budyniem. Po zużyciu kremu ponownie zwijam roladę, układam tak aby widoczne łączenie było pod spodem i zwijam roladę folią przezroczystą(aby krem nie wyciekł). Wkładam do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo smaczna,jakby ją jeszcze ładnie ozdobić cieszyłaby też oko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !