Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana wieprzowina na rukoli, z warzywami
W tym czasie opukałam i osuszyłam rukolę - po 1 dużej garści na porcję. Obrałam także i oczyściłam jedną marchewkę, jedną cebulą czerwoną i jedną niedużą żółtą paprykę. Z marchewki zestrugałam cienkie wiórki specjalną obieraczką. Cebulę pokroiłam w cienkie półplasterki a paprykę w paseczki. Cebulę skropiłam sokiem z połowy cytryny żeby straciła nieco ostrości.
Gdy mięso przestygło pokroiłam je w paski. Na talerzach ułożyłam po porcji rukoli. Na nie porcje mięsa a wierzch posypałam warzywami. Skropiłam sokiem, który pozostał na talerzy, na którym leżało i kroiłam mięso oraz sokiem cytrynowym spod cebuli. Wyszło kolorowo i bardzo smacznie a do tego lekko choć pożywnie.