Sposób przygotowania

Grzyby moczymy w szklance wody. Golonki wrzucamy do osolonej gotującej się wody wraz z liściem laurowym i zielem angielskim i gotujemy 15 minut. W moździerzu trzemy pieprz, sól oraz kminek i nacieramy tym ugotowane golonki. Następnie golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C. Pieczemy ok 1h. Po tym czasie wlewamy wodę wraz z grzybkami oraz kostką rosołową i pieczemy kolejną godzinę w temp. 190°C. Od czasu do czasu polewamy golonki wodą \"grzybową\". Gdy golonki się spieką (mięso powinno odchodzić od kości), jeśli mamy dość rzadki sos, przelewamy go do rondelka i zagęszczamy rozrobioną mąką. Doskonale smakują z ziemniaczkami polanymi sosem grzybowym i ulubioną surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aż ślinka cieknie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    popieram, oj cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyszności !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !