Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem z kukus marchewka i surowką z kiszonych ogórków
Pieczarki kroimy na drobno, smażymy, ser ucieramy na tarce. Nadziewamy pieczarkami i serem spinamy wykalaczkami. moczymy w wymieszanymi jajkiem, mlekiem, maką i przyprawami (ziołem, solą, kucharkiem). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy.
Marchewkę myjemy ścieramy na tarce wrzucamy do garnka dodajemy dwie łyzki masła, łyżeczke curku, troche kucharka, soli, pieprzu, dolewamy kilka łyżek wody, dusimy, aż zmięknnie.
Ogórki kroimy w kostke, cebule sparzamy kroimy w kostkę. Mieszamy dodajemy oliwę, pieprzymy, solimy, odstawiamy na kilka chwil do lodówki.
Kukus zalewamy 0,5litry wrzącego bulionu. Czekamy 5-10min.