Sposób przygotowania

Śliwki z rodzynkami zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc.Następnego dnia gotujemy w wodzie z namaczania i odcedzamy na druszlaku.Posypujemy cukrem i rozcieramy na gładka masę. Z maki ,jajka i 2 szklanek wody wyrabiamy ciasto.Wałkujemy cienko na oprószonej maka stolnicy i wycinamy szklanka kółka. Na każdym kładziemy porcje farszu i sklejamy dokładnie.Gotujemy w osolonej wodzie i gotujemy do momentu wypłynięcia na jej powierzchnie .Wyjmujemy i po chwili rumienimy na roztopionym maśle na patelni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    takich nie jadlam
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dla mnie to coś nowego:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fantastycznie:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    uwielbiam pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Jestem ciekawa jak smakują, chętnie się przekonam.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    takich jeszcze nie jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    z suszonymi śliwkami jeszcze nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawe :)
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    takich jeszcze nie smakowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !