Sposób przygotowania

Żurawinę sparzyć gorącą wodą i odcedzić. Zagotować wodę z cukrem. Obrać gruszki, pokroić drobno, wrzucić do wody. Dodać żurawinę. Dusić 40 minut. Następnie włożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować. Zagotować w dużym, płaskim garnku wodę, położyć na dno gazę lub ścierkę, włożyć do wrzącej wody zakręcone słoiki i gotować od zagotowania 5-10 minut.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    robiłam kiedyś ale mi się już skończyły słoiczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Taka żurawinka świetnie będzie pasować do mojego sera Camembert w sezamie :) Dzięki za przepis, bo zawsze kupowałem gotowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !