Ryby sprawić,zostawiając głowy bez oczu i ogony.W płytkim naczyniu wymieszać składniki marynaty.Obtoczyć w nich ryby,przykryć i na ok.4godz postawić w chłodne miejsce.Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego,pokroić w cienkie plasterki.Cebulę drobno posiekać,usmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie,dodać pokrojoną paprykę i posiekane orzechy.Mieszając,smażyć razem ok.5min. na małym ogniu.Zdjąć z ognia,dodać natkę,wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem.Zamarynowane ryby napełnić wystudzonym farszem,pospinać wykałaczkami,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Piec ok 40min w temp.180stopniC,d czasu do czasu skrapiając marynatą.Z upieczonych ryb usunąć wykałaczki,przybrać plasterkami cytryny oraz natką