Sposób przygotowania

Drożdże wyrabiamy w ciepłej wodzie ,dodajemy sól i mąkę energicznie mieszamy .Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.W tym czasie smarujemy dwie keksówki i posypujemy buka tartą .Gdy ciasto wyrośnie przekładamy na stolnice i dzielimy na dwie części .Wyrabiamy i wkładamy do każdej z form .Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180* C przez 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pewnie bardzo smaczny
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wczoraj go piekłam ,a dzisiaj jeszcze taki świeżutki z masełkiem pucha albo z serkiem twarożkowym,dziewczyny nawet wzięły kanapki do szkoły
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    piekny chlebuś ja tez taki robię;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    super: ) musi smakowac :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tylko domowy chleb...
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny, ja piekę razowe tylko :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    nie ma to jak domowy chlebek, super
  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Nie ma to jak domowy chleb.
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo smakowity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !