Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plasterki, opłukać, starannie osuszyć papierowym ręcznikiem. Umyte papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Na patelnię wlać oliwę i usmażyć ziemniaki na złoty kolor, odłożyć. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę i papryki, dodac usmażone ziemniaki i masło, wymieszać. Jaja roztrzepać z łyżką wody oraz ziołami, pieprzem i solą. Masę jajeczną wlać na patelnię, smażyć podważając brzegi. Gdy się zetnie, omlet przewrócić na drugą stronę i dosmażyć.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !