Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żurek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony
30 dag
kiełbasa śląska
1 szt.
seler
0,5 szt.
por (biała część)
1 szt.
pietruszka korzeń
1 szt.
ziemniaki
0,5 kg
ocet 10 %
1,5 łyżki
śmietana 12%
200 ml
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek

Boczek, kiełbaskę, seler, por, pietruszkę i pokrojone w kawałeczki ziemniaki ugotować. gdy ziemniaki zmiękną dodać ocet (zamiast octu można dodać pół butelki zakwasu). Popieprzyć i posolić. Dodać śmietanę zmieszaną z mąką. Podgotować. Posypać majerankiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak