Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem i parówkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy
3 łyżeczki
parówki
2 szt
ziele angielskie
3 kulki
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
do smaku
koper
do smaku
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1 szt
ryż
0,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem i parówkami

Do garnka wlać 3 szklanki wody,dodać kostkę rosołową,ziele angielskie,natkę pietruszki,koper,łyżeczkę mielonej papryki-całość zagotować.Następnie dodać parówki przekrojone w pół i 3 łyżeczki przecieru pomidorowego,doprawić solą do smaku.Po kilku minutach zupę zabielić śmietaną i dodać ugotowany na sypko ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 22.05.2011 21:51
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak