Sposób przygotowania

Mięso opłukać i włożyć na 4 dni do zalewy przygotowanej z: 2 liści laurowych 5 szt ziela angielskiego 1 torebki marynaty słodko kwaśnej 4 łyżek sosu sojowego ciemnego, 3 szt cebuli pokrojonej w talarki, 2 łyzek octu spirytusowego, 1 łyżki gorczycy, ½ łyżeczki soli peklowej oraz z łyzki soli kuchennej i takiej ilości wody, żeby zakryła mięso. Po 4 dniach mięso wyjąć natrzeć zaprawą zrobioną z sosu sojowego jasnego, oleju sezamowego i musztardy grilowej. Piec najpier przez około 40 minut w rękawie foliowym a potem kolejne 40 minut w otwartym naczyniu, żeby skórka się przypiekła. Po wyjęciu z rękawa foliowego można ponownie natrzeć mięso zaprawą z musztardy, sosu sojowego i oleju sezamowego. W połowie pieczenia w naczyniu otwartym mięso obrócić. Dobre zarówno na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno jako wędlina.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyborne to twoje mięsko!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja na pewno wolę na zimno
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wygląda znakomicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie mięsko to uwielbiam....
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !