Mięso umyć,osuszyć,pokroić na równe kawałki,posolić i popieprzyć.Obrać dwie cebule,zetrzeć je na drobnej tarce,wymieszać z sokiem cytrynowym.Do takiej marynaty włożyć mięso,odstawić na 20 min.Plasterki boczku pokroić na połówki,owinąć nimi kawałki mięsa,nadziać na wykałaczki i grillować 10min w piekarniku lub na grillu.W tym czasie zrobić sos:posiekać dwie cebule,zeszklić je na maśle.Zdjąć z patelni,a na tym samym tłuszczu usmażyć orzechy.Zdjąć z patelni orzechy,połowę zmiksować w blenderze razem z podsmażoną cebulą.Powstały mus z powrotem przełożyć na patelnię,wlać bulion,zagęścić mąką wymieszaną z maderą.Zagotować,dodać pozostałe orzechy,przyprawić.Podawać do szaszłyków.