Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

łosoś ze szparagami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
600g
olej
3łyżki
szparagi zielone
pęczek
filet z łososia
4kawałki
pomidory koktajlowe (czerwone)
100g
sok z cytryny
2łyżki
bazylia świeża
garść
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś ze szparagami

Ziemniaki obrać,pokroić na ćwiartki.Rozgrzać piekarnik do 200stopni.Do dużego naczynia żaroodpornego wlać olej,podgrzać,wrzucić ziemniaki.Piec je przez ok.20min.,od czasu do czasu obracając.Dorzucić szparagi bez końcówek,piec przez kolejne 15min.Łososia umyć,osuszyć,oprószyć solą i pieprzem,umyć pomidorki.Włożyć rybę i pomidory do ziemniaków i szparagów,skropić sokiem z cytryny,piec przez 15min.Posypać liśćmi bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak