Sposób przygotowania

Bigos z dodatkiem czerwonej kapusty smakuje nieco inaczej, niz z białej. Mięso podsmażamy, dodajemy nieco wody i poszatkowaną czerwoną kapustę. Wsypujemy przyprawy oprocz mielonych. Osobno, też z przyprawami gotujemy kapustę kiszoną. Gdy obie będą miękkie, łączymy je i gotujemy razem. MIęso wyjmujemy, obieramy i dodajemy do kapusty.
Na patelni podsmazamy pokrojony boczek wędzony i pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Dodajemy do bigosu, przyprawiamy mielonym pieprzem i imbirem i gotujemy jeszcze trochę razem.
Najlepiej smakuje odgrzewany.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie przyszło mi do głowy robić bigos z czerwoną kapustą, ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie gotowałam nigdy bigosu z kapusta czerwoną - uważam to za świetny pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    ciekawy pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysł godny nasladowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,dla mnie nowość
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pierwsze słyszę nigdy nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    jeszcze nigdy o takiej wersji bigosu nie słyszałam,jak żyję bigos zawsze był z tradycyjnej białej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !