Sposób przygotowania

Sól wymieszać z rozgniecionym pieprzem,zielem i goździkami,dodać cukier i pokruszony liść laurowy.Mieszanką natrzeć szynkę,ułożyć w naczyniu.Przykryć,postawić na 3dni w chłodne miejsce.Po tym czasie wyjąć,osuszyć papierowym ręcznikiem.Naciąć dekoracyjnie wierzch,włożyć szynkę do brytfanki,podać bulionem.Piec ok.1godz. w temp.200stopniC,polewając bulionem.Na 20min przed końcem pieczenia posmarować szynkę miodem wymieszanym z cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !