Sposób przygotowania

Przygotuj łazanki: Z jajek i mąki wyrób ciasto jak na makaron, po czym cieniutko rozwałkuj. Pozostaw do przeschnięcia. Następnie pokroić w kwadraciki o boku ok. 1 cm.
Przygotowanie farszu: Zagotuj mleko z wodą, wsyp mak i pozostaw, by się dobrze zaparzył (ok. 10-15 minut). Zaparzony mak zmiel. na patelni roztop masło. Dodaj posiekane orzechy, lekko przysmażyć. Dorzuć pozostałe bakalie. Dodaj dwie łyżki miodu, cukier waniliowy i zmielony mak. Ewentualnie możesz dosłodzić do smaku. Ugotuj łazanki. Polej zezłoconym masłem, nałóż farsz i wymieszaj.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aeksandra

    fajne.na pewno wypróbuję;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !