Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

terrina z kaczki z rodzynkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kaczki
40dag
podgardle wieprzowe
40dag
jajko
2
rodzynki
10dag
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2łyżeczki
Sklep Prymat
masło do formy

Przepis i sposób przygotowania na: terrina z kaczki z rodzynkami

Kaczkę i podgardle posiekać w sporą kostkę,wymieszać z jajkami,rodzynkami,doprawiając solą,pieprzem i gałką,aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.Prostokątną formę wyłożoną folię aluminiową,dokładnie posmarowaną masłem,wypełnić farszem,przykryć terrinę z góry folią.Piec 1godz. 40min w 180stopniC.Podawać na zimno udekorowaną winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.04.2011 12:21
Podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak