Sposób przygotowania

Jałowcówkę utrzeć z miodem, zmiażdżonym zielem angielskim i zmiażdżonym jałowcem.
Obrana marchewkę i pietruszkę pokroić w plastry.
W naczyniu ułożyć kurczaka , natrzeć go marynatą i obłożyć warzywami, marynować w chłodnym miejscu przez 6-8 godzin.
Po tym czasie oczyścić kurczaka z warzyw, ułożyć go w brytfannie, natrzeć .solą, pieprzem i rozmarynem, także w środku., do środka włożyć tez gałązki pietruszki.
Polać kurczaka stopionym masłem, piec w tem. 170 , polewać często sosem z brytfanki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię mięsko przesiąknięte jałowcem i często tej przyprawy używam do marynowania, ale nigdy nie próbowałam mixu na bazie jałowcówki :).
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny ten przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny ten przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !