Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić na kawałki i obsmażyć na oleju…ale nie na podeszwę tylko, żeby była krwista. Cebulę zeszklić. Dynię oskórować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do malaksera wrzucić wątrobę, jaja, boczek, cebulę i utrzeć wszystko na gładką pastę. Dorzucić bułkę, otręby, sos sojowy oraz przyprawy i miksować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku, dosypać dynię i dokładnie wymieszać wszystko łyżką. Wlać masę do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej płatkami owsianymi. Kto lubi może z wierzchu też potrzepać płatkami owsianymi. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno wszystkim smakował, bo wyglada rewelacyjnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    rewelacyjny pasztet
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo ciekawy skład, bardzo mnie zainteresował - ciekawa jestem smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Z dynia jak do tej pory jadłam tylko ciasto, podoba mi się ten przepis, ale brakuje mi odwagi na takie połaczenie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !