Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokrajać w drobne cząstki.
Boczek pokrajać w cienkie plasterki, zrumienić.
Cebulę dodać do obrumienionego boczku, posolić, chwilę dusić, nie rumienić.

Rondel posmarować masłem, układać w nim warstwami ziemniaki, przekładając boczkiem z cebulą w ten sposób, aby pierwszą i ostatnią warstwę stanowiły ziemniaki.
Każdą warstwę ziemniaków oprószyć solą i pieprzem, oraz curry.
Po napełnieniu rondla zalać ziemniaki wywarem wymieszanym z winem, powierzchnię posypać serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec w 190 stop.
Przed podaniem posypać zieleniną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !