Sposób przygotowania

Opłukane i osuszone mieso posypujemy vegeta.Warzywa myjemy,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Jedna cebule drobniutko siekamy,dodajemy roztarte przyprawy i olej.Do oleju z cebula dodajemy warzywa,sos sojowy,pieprz i mieszamy.Mieso nacieramy ze wszystkich stron zaprawa z warzywami,wkladamy do naczynia i przykrywamy.Tydzien marynujemy w chlodnym miejscu 6-8C.Co drugi dzien przewracamy mieso i polewamy postalym sosem.Mieso oczyszczamy z warzyw i kroimy na steki grubosci 1,5cm,lekko rozbijamy tłuczkiem,przyprawiamy sola i pieprzem,oprószamy maka i smazymy z obu stron na złoto az mieso bedzie miekkie.Dwie cebule kroimy w plastry i rumienimy na tłuszczu.Wykładamy po troche cebuli na kazda porcje miesa.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !