Sposób przygotowania

Na początku farsz:
kroimy ogórki w słupki około 2cm, cebule w piórka, boczek jak ogórki w słupki wszystko do jednej miski, dodajemy musztarde i meszamy z musztardą farsz.
kroimy mięso na plastry, rozklepujemy ( jak schabowego) nakladamy farsza zwijamy mieso tak aby nam farsznie wypłynął.
Podsmażamy na dużym ogniu z każdej strony, gdy mieso będzie mocno zrumienione zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, magi , jarzynkę listek laurowy,przykrywamy i gotujemy około 2 godzin d( można w szybkowarze to trwa około 20 minut od momentu zagotowania się w szybkowarze) potem zagęszczamy sos,woda plus mąka.
Podajemy z kluskami i modrą kapustą:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Serwujesz klasyczne śląskie danie, bardzo apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super smaczne jedzenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie kluchy to mogę zajadać...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Dla mnie zestaw pierwsza klasa:):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze wypróbować Twój przepis
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    i kluseczki obowi?zkowo Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Wypróbowałem - doskonały przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    @emeslive - dziękuję;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !