Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaczane racuchy

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki surowe
1 kg
ziemniaki ugotowane
1/2 kg
jajko
2 sztuki
mąka pszenna
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Soda oczyszczona Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane racuchy

Surowe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę do ziemniaków, połączyć je razem. Dodać jajka, mąkę, sodę i doprawić do smaku.
Smażyć małe, rumiane placuszki i podawać z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.01.2013 11:20
ale smakowite
misia53 30.09.2012 20:46
ślicznie wyglądają
Goya 10.06.2012 10:42
super
anemon 26.03.2011 07:17
Bardzo apetyczne placuszki, muszę zapisac do zrobienia.
aeksandra 06.12.2010 09:58
mniam mniam..
radek305
radek305 25.11.2010 17:14
palce lizac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak