Przepis i sposób przygotowania na: SZYNKA Z INDYKA I KURCZAKA
OBIERAMY KURCZAKA Z POZOSTAŁEGO MIĘSA I SKÓRY I MIELIMY 2 RAZY W MASZYNCE Z DODATKIEM POŁOWY LODU. MASĘ PRZEKŁADAMY DO MELAKSERA Z NOŻEM I MIESZAMY Z DODATKIEM POZOSTAŁEGO LODU DO UZYSKANIA GŁADKIEJ MASY.
W MAŁEJ ILOŚCI WODY(50 - 100 ML) ROZPUSZCZAMY POZOSTAŁE PRZYPRAWY I DODATKI. POKROJONE FILETY, MASĘ MIĘSNĄ I PRZYPRAWY DOKŁADNIE MIESZAMY I WYRABIAMY .
UZYSKANĄ MASĘ WKŁADAMY DO SZYNKOWARA (W WORECZKU LUB W SZYNKOWARACH OWALNYCH W FOLIE CEULOZOWĄ). ZAMYKAMY SZYNKOWR I POZOSTAWIAMY NA MINIMUM 6 GODZIN. PARZYMY 1,5 GODZINY W WODZIE W 80 STOPNIACH. WYJMUJEMY, WSTAWIAMY DO ZIMNEJ WODY A NASTEPNIE NA 8 GODZIN DO LODÓWKI.