Sposób przygotowania

Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami znajdującymi się na opakowaniu. Cebulę posiekaj drobno. Olej rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż samą cebulę. Po 10 minutach dodaj mięso mielone, sól i pieprz według uznania. Smaż około 30 minut, aż mięso stanie się miękkie i brązowe. Ryż rozmieszaj z usmażonym mięsem. W ten sposób powstał farsz.

Papryki umyj dokładnie, usuń szypułki i wydrąż pestki ze środka. Każdą papryczkę wypełnił farszem i włóż do brytfanki. Uzupełnij wodą i duś faszerowane papryki około 40 minut na wolnym ogniu i pod przykryciem.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !