Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną pokrój drobno i gotuj z niewielką ilością wody około godziny. Kapustę białą umyj, poszatkuj i również gotuj, aż stanie się ona miękka. Wieprzowinę pokrój na mniejsze kawałki. Olej rozgrzej na patelni. Mięso smaż, dopóki się nie zrumieni. Kiełbasę pokrój na plasterki i podsmaż razem z cebulą i grzybami.

Wszystkie składniki przełóż do brytfanki i duś około 1,5 godziny pod przykryciem. Na koniec dodaj przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj.

Pamiętaj, że bigos najlepszy jest na drugi dzień. Wyśmienicie smakuje zarówno z gotowanymi ziemniakami jak i ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !