Sposób przygotowania

- Warzywa myjemy. Osuszamy. Bakłażana kroimy na plasterki, solimy i odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie plastry bakłażana płuczemy z soli, osuszamy.
- Paprykę, cuknię i bakłażana kroimy w drobną kostkę.
- Na łyżce oliwy z oliwek extra vergine podsmażamy posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Gdy zacznie pachnieć dodajemy kolejno bakłażana i dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine.
- Gdy bakłażan będzie już miękki dodajemy paprykę z cukinią, dusimy 10 minut
- Następnie dodajemy puszkę krojonych pomidorów i dusimy 5 minut
- Na sam koniec dodajemy 1/2 puszki osączonej soczewicy, całość doprawiamy bazylią, oregano oraz solą i pieprzem, dusimy jeszcze 2 minuty. Danie posypujemy umytą i posiekaną natką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawy przepis....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    Szukałam czegos takiego na obiad!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Etko smacznego!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ach tak, to najpierw było sałatką z soczewicy i cukinii, jednak pewnie zjeść się nie dało, więc powstało inne danie... ;P
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    oba danie były przepyszne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    zdecydowanie polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    pewnie jest dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    koniecznie trzeba wyprubowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    musiała być smaczna. Moim zdaniem rewelacyjnie wygląda !
  • 0
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    musiała być smaczna. Moim zdaniem rewelacyjnie wygląda !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    tez tak robie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !