Sposób przygotowania

filety przyprawić solą i pieprzem.Część cebuli pokroić w drobną kostkę ,podsmażyć na maśle,dodać zblanszowany szpinak i utarty z solą czosnek.Tak przygotowany szpinak układamy na filety ,przekładamy parmezanem.Na grubszej stronie fileta(od głowy)kładziemy paprykę i ciasno zwijamy roladkę rybną. Drobno posiekanym koperkiem obtaczamy psrtąga,zawijamy w folie aluminową i gotujemy ok. 10 min.
sos;
Resztę cebuli podsmażyć na maśle dodać śmietanę, ziola prowansalskie,pokrojone pomidory w kostkę,1/2 ząbka czosnku i zagotować.Przyprawić do smaku.
Ugotowaną roladkę odwinąć delikatnie z folji ,przekroić po przekątnej ,ulożyć na tależu i udekorować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !