Sposób przygotowania

Umyte, osuszone, pokrojone w kostkę mięso skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, posypać ziołami, wymieszać oraz przykryć i odstawić na 30 minut.
Oczyszczoną cebule oraz czosnek posiekać. Oczyszczone marchewki pokroić w talarki, a ziemniaki w kostkę, seler w plasterki. Cebule oraz czosnek zrumienić w rondlu na oliwie. Dodać mięso, mieszając, smażyć 3 minuty. Wlać wino i gotować, aż polowa odparuje. Dodać ziemniaki, marchewkę oraz seler, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zalać gorącym bulionem i dusić 30 minut na małym ogniu. Wymieszać z posiekana natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !